Landelijke liggingin het vechtdal

Gelegen in het Vechtdal, net buiten het dorp van Lemelerveld met diverse voorzieningen. Vlakbij het natuurgebied van de Lemelerberg. Op 10 minuten afstand van Ommen, Heino, Raalte en Dalfsen. De historische Hanzesteden Zwolle en Deventer zijn binnen een half uur bereikbaar. Het oerhollandse Giethoon bereikt u binnen drie kwartier. 

lemelerberg

Gemeente Dalfsen

Lemelerveld valt onder de de gemeente Dalfsen, de groenste gemeente van Nederland. Lemelerveld is een jong en ondernemend dorp met prima basisvoorzieningen, waaronder een natuurbad. Ook qua sport is er voldoende te beleven, zelfs in de lucht met een eigen zweefvliegveld. Het sukerbietenfeest in de zomer en Carnaval in de winter zijn de grootste feesten van jaar. Voor het echte vertier is het stadse leven van Zwolle binnen 20 min aan te rijden.  

Natuur

Maar voor het stadse vertier ga je niet naar Lemelerveld, wel voor de rust, de ruimte en de natuur. De imposante Lemelerberg is om de hoek. Imposant voor Nederlandse maatstaven dan, met zijn 88 meter hoogte is dit het hoogste punt van Noord Nederland. Het is niet zozeer de hoogte die imposant is, wel de afwisseling in landschap die je in korte tijd te zien krijgt, in een beklimming naar de top. Op de berg vind je de mooiste wandeltocht en MTB route van Nederland.

Vlakbij is de Vecht omringd door vele mooie landgoederen. Kasteel Rechteren is de mooiste en oudste van deze, alleen te bezoeken op monumentendagen, maar zelfs van een afstand is deze zeer bewonderswaardig. 

Powered by Phoca Maps