Januari 2017

Leven op een Wijngaard - Het eerste jaar

2016 is voor ons een heel bijzonder jaar geweest. Ons eerste jaar op de Wijnstaete, waar we met ups en downs het plattelandsleven leerden kennen.
De ups waren de avonden buiten op het terras, het vele buitenspelen van onze kinderen, de vrienden en familie die langs kwamen om ons te helpen. De kampvuren, het euforische gevoel als er weer een klus geklaard was. De vele klussen die onze vriendin Marjan voor ons verrichte. En natuurlijk de hulp van de snoeiers, de plukkers en buren. Maar ook de feesten, de proeverijen ….. en de gasten niet te vergeten die onze zomer druk maakten, maar er ook voor zorgden dat we een behoorlijke omzet draaiden. 
 
(voor nieuwsbrieflezers hier verder!)
De downs waren de nieuwe dingen die soms (te) veel tijd en moeite kostten, dat we een deel van de oogst van de rode druiven verloren, dat we onze vrienden haast niet meer bezochten, omdat er hier ALTIJD iets te doen is wat zeer urgent (b)lijkt te zijn. Een groot stuk land vraagt veel onderhoud, zeker als je het aantrekkelijk wilt houden voor gasten. Zeker als het je visitekaartje is. Maar we kregen gelukkig vele complimenten. Mensen komen graag om de Wijnstaete en zijn verrukt over de plek.
Dat was dan ook deel van onze droom. Die lange tafel, met vrienden, bekenden en vreemden. Een plek om te ontmoeten. Waar je buiten kunt zijn, lekker kunt eten en slapen, waar je verhalen hoort en vertelt. Dan genieten wij ook met volle teugen.
En ..... er staan nu drie soorten wijn op het vat. Twee witte en een rosé dat belooft weer een gezellige zomer te worden.

 

na gedane arbeid

 


Januari 2016

Het begin van onze droom een eigen bedrijf .......en een thuis.........

 

1e droom

 

Wij zijn Annemarie Uhlenbeck en Luigi, Dario en Ramses Mascini. In januari 2016 begonnen we aan ons nieuwe avontuur. Een eigen plek om u te mogen ontvangen. De droom van een sfeervolle B&B vlak bij een mooi wandel- en fietsgebied hebben we al jaren. En nu komt onze droom uit.

De Wijnstaete

 

 

Wat we verder doen:

Annemarie is van huis uit trainer en opleider in het multiculturele opleidingsveldveld. Na jaren aan een onderzoeks- en opleidingsintstituut gewerkt te hebben, heeft ze de weg terug naar haar hart gezocht. Na de opleiding als Mindfulnesstrainer geeft ze cursussen aan groepen, in bedrijven, in een gevangenis en aan Parkinsonpatiënten. Ook op de Wijnstaete kunt u bij haar een workshop volgen. Verder is ze examinator inburgering en traint ze nog geregeld docenten.

Luigi heeft de Hotelschool gedaan en maakt het mensen graag naar hun zin. Echte gastvrijheid vormgeven in een leuk eigen bedrijf voor sportieve mensen die er even tussen uit willen, dat is zijn motivatie. Met deze nieuwe stap naar buiten maakt hij een lang gekoesterde droom waar. Luigi is verder marketeer en enthousiast racefietser. Voor een mooie tocht op maat, kunt u bij hem terecht. 

Voor Ramses en Dario breekt ook een hele nieuwe tijd aan. Na hun jongste jeugd in de stad Utrecht te hebben doorgebracht, gaan ze in januari beginnen op een nieuwe school in Lemelerveld. Ramses gaat op hockey en Dario op voetbal en verder wordt het heel veel buitenspelen met nieuwe vriendjes en misschien veel bekende logeetjes. 

Luigi en Annemarie willen u een heel fijn verblijf aanbieden op een plek waar u letterlijk en figuurlijk een tandje lager kunt schakelen. De bergen zijn hier niet erg hoog, de wind waait hier niet zo hard, u mag hier uitrusten. Wij zorgen voor een lekker bed in een gezellige schone kamer. Een goed verzorgd ontbijt, een beschutte plek in de tuin, een goed glas wijn en als u het leuk vindt een klusje in de wijngaard.

 

gedekte tafel

 

Maar u hoeft hier helemaal niets. Het is even uw beurt om verwend te worden!