Lekker eten in de buurt

Er zijn een heleboel goede en gezellige restaurants in de buurt. 

 

Maar we beginnen bij onszelf

In het weekend kunnen logees meestal lekker op de Wijnstaete eten. Voor groepen vanaf zes personen koken wij graag. U kunt lekker buitenzitten of juist binnen als het buiten koud is. Dit kan echter alleen op afspraak.

 

Reimink

In Lemelerveld kunt u van vrijdag tot zondag voor een lekkere eenvoudig diner met verse ingredienten terecht bij ons plaatselijk Grandcafé Reimink. U wacht er een gastvrij ontvangst en een maaltijd in het café. Bij mooi weer is er een terras in de schaduw.

 

Op de Lemelerberg:

Restaurant en theehuis Lemelerberg, voor een lunch of een borrel een prachtige plek met een heerlijk terras. Er is een leuke bosspeeltuin bij. De menukaart en de bediening zijn weinig verrassend.

 

Zwolle: 

De Librije, voor  wie uitzonderlijk wil genieten en er de tijd voor neemt kan bij Jonnie en Theresa de Boer gaan eten. Dat zal zeker een belevenis zijn!     

Dalfsen:

Herberg de Witte Gans is een Iens-topper van 2014 en voor 2016 onderscheiden met de Bib Gourmand. De Michelinprijs voor een eetgelegenheid die een prima maaltijd serveert onder de € 37,-. Herberg de Witte Gans is een zeer sfeervol restaurant in de bossen van Dalfsen op 10 kilometer van onze B&B. U bent er zo. 

In Auberge het Asje schenken ze witte Wijnstaete wijn uit 2015. Een hele eer! Het grote terras en het springkussen om de hoek, maken de plek zeer geschikt om met kinderen uit eten te gaan. Je kunt er heerlijk eten voor een heel behoorlijke prijs.

Leuke adressen zijn twee restaurants naast elkaar, elk met een heerlijk terras aan de Vecht: de Sukerieje en de Fabriek . De laatste is het theaterrestauran van het theater de Stoomfabriek in Dalfsen.

Ommen: 

Een heerlijk adres met een verrassende menukaart is Paviljoen aan de Vecht

Grandcafé Jipp is een zeer kindvriendelijk restaurant. Wij hebben er prima (maar niet heel bijzonder) gegeten, ontzettend aardig en ontspannen bediening. Kinderen kunnen naar buiten om op het plein te spelen.

Restaurant De Zon, een restaurant met een heerlijk terras aan het water. Een zeer goede keuken: de kok heeft de kneepjes van het vak bij de Liberije geleerd.

La Lanterna, een leuke pizzeria in Ommen uit de jaren 70. Goede pizza’s geen poespas en niet duur. Gezellige bediening. Op Iens.nl zeer wisselende recenties.

Een heel degelijk adres is Wildthout. Heel gastvrij en heerlijk genieten van echt goed eten zonder opgeprikt te hoeven zijn.