Als u bij ons logeert wilt u vast wat meer van de omgeving zien, misschien een boodschap doen of uitgebreid een stad of dorpje verkennen.

Lemelerveld zelf is niet zo bijzonder karakteristiek. Er is een winkelcentrum, een biologische winkel, een bakker met heerlijke Lemelerveldse krentewegge en een lunchcafé dat door aardige oudere dames gerund wordt, maar daar is het belangrijkste wel mee gezegd.

Voor meer sfeer kunt u naar Ommen op ongeveer 10 kilometer afstand. Hier vindt u terrasjes aan het water, restaurants en musea en een heel bijzonder openluchttheater op de Besthemenerberg waar vanaf het voorjaar theater-, muziek- en filmvoorstellingen te zien zijn. In Arrien, vlakbij Ommen is een van Nederlands grappigste uitjes: een Koe-safarie die u niet mag missen.

Ook in Dalfsen kunt u lekker eten, leuke terrasjes vinden en niet te vergeten de uitkijktoren beklimmen waar vandaan u uitzicht heeft over het hele Vechtdal. Verder kunt u vanuit Dalfsen, kanoënd, steppend of met een fietstaxi het Vechtdal doorkruisen. 

In Zwolle, Deventer en Kampen kunt u natuurlijk gewoon lekker de stad in. U kunt natuurlijk ook kiezen om er alles uit te halen en een kunstroute te lopen of een historische wandeling met gids te maken door een van deze hanzensteden.

 

Voor bioscopen kunt u natuurlijk in de genoemde steden terecht, maar ook in Raalte (filmhuis), Nijverdal en Hardenberg.

 

En wist u dat u binnen een half uur bij de fameuse tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart bent? Vanaf eerste paasdag tot eind oktober zijn de tuinen open voor publiek. U kunt wandelen en genieten van meer dan 30 prachtig aangelegde tuinen. Maar u kunt er ook workshops volgen, planten kopen of gezellig lunchen. Een fantastisch dagje uit. Ook voor kinderen is er van alles te beleven.  www.tuinenmienruys.nl